Landsbygdsnätverket

Foto Johan Ascard

Innovationsprojekt drog folk på Elmia Lantbruk

Innovationsprojekten väckte nyfikenhet på årets Elmia Lantbruk. Sjutton EIP-Agri-projekt presenterade sina resultat och målsättningar men även de utmaningar som kommit upp under projekttiden. Intresserade fick mer information i Landsbygdsnätverkets monter där bland andra innovationssupporten fanns med.

– Temat för Elmia Lantbruk var klimat, vilket var tacksamt, säger Inger Pehrson, Landsbygdsnätverket. Praktiskt taget alla drygt 110 godkända innovationsprojekt finansierade inom EIP-Agri har ju som mål att bidra till minskad klimatpåverkan, ökad hållbarhet och samtidigt bättre lönsamhet.

– Det bidrog till att vår monter var sista anhalt för teknikvandringarna med temat Klimatsmart lantbruk. En guide från Elmia besökte oss två gånger om dagen tillsammans med olika grupper av intresserade mässbesökare.

Elmia Lantbruk hade i år över 20 000 besökare. Att besöka olika utställares montrar för framtida affärer eller rådgivning är viktigt för besökarna. Men viktigt är också alla möten med vänner, kollegor och personer som man vill lära mer av. För innovationsprojekten blev mässan ett bra tillfälle att träffa varandra och ta del av varandras projekt.

– Vi har haft goda möjligheter att träffa lantbruksmedia och berätta om EIP-Agri och Jordbruksverkets innovationsstöd, säger Johan Ascard, Landsbygdsnätverket. Många är intresserade att söka innovationsprojekt efter årsskiftet då det kommer nya pengar.

Vill du kan du läsa mer på vår webb om godkända innovationsprojekt

Text: Inger Pehrson

Publicerades