Landsbygdsnätverket

Tomas chili på vildsvin, Tyresö

Chili på vildsvin

Portioner: 100

Det här behövs:

8 kg vildsvinsgrytbitar

3 kg gul lök, rostad och mixad

1 dl vitlök, mixad

4 st blekselleri, tärnad

2 kg morötter, skalade och tärnade

400 g tomatpuré

10 st chilifrukter, hackade eller 0,5 dl sambal oelek

1 dl spiskummin

5 st kanelstänger

1 dl kakao pulver

10 st lagerblad

1 dl timjan

1 dl oregano

1 liter matlagningsvin, rött

2 kg höstärt, kokta – spara buljongen och addera chilin

rapsolja

salt



SÅ HÄR GÖR DU

  1. Bryn tomatpurè tillsammans med köttet och löken i kokgrytan.
  2. Tillsätt kryddor, chili, kakao, grönsaker, buljongen och vinet.
  3. Salta för att få en grund i smakerna.
  4. Fyll upp med vatten så det täcker köttet.
  5. Låt småkoka till köttet känns mört – vid behov, fyll på med mer vatten.
  6. Lägg i de kokta höstärterna och låt koka ytterligare några minuter.
  7. Smaka av med salt och eventuellt mer chili.
  8. Servera med potatismos, gräddfil och ett nybakat bröd.

Matgästerna vi serverar är 6-11 år och våra grytor är oftast populära! Smakerna i chilin känns igen hos dem. Mitt personliga tips är: Använd gärna ekologiska produkter så mycket som det är möjligt.
— Tomas Wiklund


MER INFORMATION

Receptet är framtaget av Tomas Wiklund, köksmästare Krusboda skola, Tyresö kommun.
Följ Tomas och personalen på Matlådan, Krusboda skola på Instagram: @skolmatsgladjelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster