Landsbygdsnätverket

Skövdes vildsvinsgryta med doft av timjan

Vildsvinsgryta på tallrik.

Foto: Skövde kommun, Maria Kvarnström.

Recept på vildsvinsgryta

Portioner: 100

Vildsvinsgryta

15 kg grytbitar, vildsvin
2 kg gul lök
100 g vitlök
0,5 kg purjolök
2 kg morot
0,8 l balsamvinäger
15 g torkad timjan
1 l viltfond/köttbuljong
salt
svartpeppar, malen
0,5 kg gelé, röda vinbär
2 l creme fraiche
majsredning
svenskt havreris


SÅ HÄR GÖR DU VILDSVINSGRYTAN

  • Bryn köttet.
  • Hacka all lök och fräs sedan i olja.
  • Tillsätt balsamvinägern och reducera.
  • Tillsätt köttet, vatten, buljong, timjan och låt koka minst i två timmar så att köttet blir mört.
  • Tillsätt gelén, red av och blanda försiktigt i creme fraichen i grytan.
  • Smaka av.

SÅ HÄR GÖR DU HAVRERISET

  • Torr-rosta havreriset i ugn ca. 10 min, tillsätt sedan vatten och koka.

Receptet är framtaget av Maria Kvarnström, kock vid Vasaskolan, Skövde kommun.

Här kommer snart en länk till en kort intervju med Maria.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster