Landsbygdsnätverket
Anna Lundstedt och Eva Sundberg.

Anna Lundstedt och Eva Sundberg ser fram emot premiären för StudioMATtanken.

Kom och var med i StudioMATtanken!

StudioMATtanken lyfter aktuella och angelägna ämnen som rör offentliga måltider. Samtalen genomförs i öppna digitala möten som varar max 45 minuter.

– Med StudioMATtanken vill vi engagera hela offentliga måltidssverige och göra det enkelt att ta del av kunskap och inspiration. Du väljer själv om du bara vill lyssna eller mer aktivt vara med i diskussionen, säger MATtankens projektledare Eva Sundberg.

– Många som vi är i kontakt med efterfrågar nätverk och är intresserade av hur andra gör. Vi tror därför att det finns ett behov av att mötas över gränser i samtal kring offentliga måltider. Genom att hålla mötena digitalt kan vi enkelt nå ut brett. Slå dig ner vid din skärm kl. 9, häll upp en kopp kaffe och häng på! säger Anna Lundstedt i MATtanken-teamet som tillsammans med Eva är en av dem som planerar studiosamtalen.

Premiär den 14 oktober

I premiären den 14 oktober handlar Studio MATtanken om en nytänkande upphandling som minskar matsvinn och skapar guldkant.

– Göteborgs stad har genomfört en upphandling av livsmedel som har kort hållbarhet. Vi samtalar med Ann Sagvall, upphandlingsledare i Göteborgs stad, om hur den nytänkande upphandlingen gick till. Med oss finns även Philippa Jacobs, enhetschef måltid, grundskolan i Göteborgs stad, berättar Anna.

Planeringen för kommande studiosamtal pågår för fullt.

Höstens program

– Den 21 oktober kör vi nästa StudioMATtanken. Då är det Offentliga måltidens dag. Vi vet redan idag att mer än hundra kommuner och regioner genomför aktiviteter denna dag. Självklart vill vi ta temperaturen och få veta mer om vad som är på gång på olika platser runt om i landet! fortsätter Eva som kommer att leda samtalen i studion.

På frågan om vad händer senare i höst är de båda lite hemlighetsfulla. Utgångspunkten är dock att StudioMATtanken genomförs minst en gång varje månad.

– Vi har en plan gällande innehållet, men samtidigt finns det en charm i att inte spika allt på en gång. Offentliga måltider är ett så komplext och spännande område – där det händer nya saker hela tiden. Vi vill ha flexibilitet, för att kunna vara så aktuella och angelägna som möjligt. Dessutom hoppas vi att alla som är intresserade av de viktiga offentliga måltiderna hör av sig om frågor som är viktiga att diskutera, säger Anna.

Mer information

Har du tips och idéer? Kontakta oss på MATtanken: mattanken@jordbruksverket.se

Senast uppdaterad