Landsbygdsnätverket
Barnhänder färglägger bilder på frukt och andra matvaror.

Flaggspel och målarbild bland nyheterna i årets material för Offentliga måltidens dag

Nu finns det grafiska materialet för Offentliga måltidens dag 2022 tillgängligt för de kommuner och regioner som anmält sig. Det finns både mallar och färdigt material som kan skrivas ut och användas direkt.

Tanken med materialet är att underlätta för kök och måltidsverksamheter att på olika sätt uppmärksamma Offentliga måltidens dag.

Det finns kommunikationsmaterial som kan användas både inför och under dagen. För den som hellre vill skapa ett eget material finns både mallar och logotyper tillgängliga. Som tidigare finns mallar för affischer, matsedlar och bordspratare. Dessa har nu uppdaterats med ny bakgrundsbild och givetvis nytt årtal.

Minatyrbild av flaggspel i grönt och blått.

Nytt för i år är en målarbild som kan användas av förskolor och skolor, både som en rolig aktivitet och som en utgångspunkt för att prata om mat med barnen. Det finns även ett flaggspel som kan användas antingen som färdig dekoration eller som pyssel med barnen.

Allt material presenteras på denna sida. Du får tillgång till nedladdningssidan efter att din kommun eller region anmält minst en aktivitet. Vi arbetar på att komplettera med ytterligare material så det kan löna sig att besöka sidan igen om ett tag!


Senast uppdaterad