Foto: Annika Vannerus, Scandinav bildbyrå.
Den 9 mars är det dags för ett webbinarium där vi låter sillen ta plats. Trots att sillen har stora näringsmässiga fördelar och att kilopriset är lågt så är sillen en underutnyttjad råvara för humankonsumtion. Faktum är att de flesta sillar idag istället blir djurfoder. Går detta att ändra på? Hur stor är potentialen för offentliga kök? Hur får man barn och ungdomar att våga smaka?
Webbinariet arrangeras i samarbete mellan MATtanken och Kost & Närings fokusgrupp hållbarhet. Medverkar i webbinariet gör forskare, fiskexperter och kockar på förskola och skola.
Webbinariet är digitalt och det kommer att spelas in.
>> Här anmäler du dig (formuläret öppnas i ett nytt fönster).
Från MATtanken medverkar Veronica Andrén och Eva Sundberg.
MATtanken har tidigare lyft sillen i artiklar:
Webbinariet är ett samarrangemang med Kost & Närings fokusgrupp hållbarhet.
Senast uppdaterad 2021-02-09