Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Collage över matvaror

    Matlagningskurser för nyfikna elever på loven


    På Katedralskolan i Uppsala erbjuds elever att på loven laga mat tillsammans med kökspersonalen.
  • Hel fisk, citron, persilja, tomat

    Testa svensk sjömat och stötta en bransch i kris


    Fin och nyttig sjömat från Sverige riskerar just nu att bli djurfoder eller gå förlorad som en konsekvens av Coronakrisen. Nu finns en chans för de offentliga köken att testa nya produkter.
  • Sädesfält

    Webbinarium: Ursprung och den offentliga maten


    I detta webbinarium presenterar vi ”Härifrån kommer maten” - en trepunkts-policy för tydligare information om livsmedelsursprung. Webbinariet äger rum tisdag 12 maj kl. 13.30.

  • Collage; tomater, potatis, presentation av Nära mat

    Upphandling som utvecklar relationer och produkter och ger kunskap


    Under det senaste året har Alain Grenard och Linnea Olsson från Måltidsverksamheten samt upphandlingskonsult Jeanette Karlsson i Karlstads kommun utvecklat ett nytt sätt att upphandla livsmedel från lokala producenter som de kallar Nära mat.
  • Två personer jobbar bakom disk i servering.

    Sammanställning av måltidspolicyer


    De flesta av Sveriges kommuner har en politiskt fastställd måltidspolicy/kostpolicy. På denna sida har vi sammanställt länkar till många av dem tillsammans med uppgift om vilket år de fastställdes.
  • Buffé med sillburgare

    Succé när sillburgare serverades till skolelever i Göteborg


    Sill är ett bra val när man ska servera fet fisk, men konsumtionen av sill inom offentliga måltider är i dag inte speciellt hög. Kan detta ändras genom utveckling av nya produkter? Denna fråga ville vi undersöka och medverkade därför i en testservering av sillburgare på en skola i Göteborg.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster