MATtanken inbjuder tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland till en branschdialog för att belysa frågan om möjligheter och utmaningar kring att veta var maten kommer ifrån i offentliga kök.
Syfte: Mötet syftar till att samla målgrupper inom hela livsmedelskedjan för en gemensam dialog om inköp och uppföljning av mat till offentliga kök. Mötet fungerar även som en uppstart för Upphandlingsmyndighetens arbete med digitala möjligheter i den offentliga livsmedelsaffären.
Målgrupp: Upphandlare, chefer och medarbetare inom måltidsverksamheten, tjänstepersoner som arbetar med näringslivsutveckling miljöfrågor och planering, politiker/beslutsfattare, företagare, lantbrukare, grossister, branschorganisationer med flera.
Tid: Tisdag 9 oktober 10.00 - 16.00, fika från 9.30
Plats: Länsstyrelsen i Göteborg, Stora Badhusgatan 2B, lokal Hörsalen
Anmäl dig här! (Anmälan senast 28/9)
Seminariet är kostnadsfritt men om du är anmäld och inte kommer så debiteras du en kostnad av 500 kronor. Platsen kan överlåtas till annan person.
9.30 Drop-in med kaffe/te och smörgås
10.00 Välkommen, presentationsrunda och inledning
Upphandlingsmyndigheten, Landsbygdsnätverket/MATtanken, Länsstyrelsen
10.10 Befintliga digitala informationsmöjligheter på livsmedelsområdet Upphandlingsmyndigheten
10.25 Varför är det så viktigt att kunna se ursprunget på maten för oss som köpare?
Conny Bjurman, Skövde kommun
10.40 Ursprungsinformation - överväganden, konsekvenser och kostnader för anbudsläggare
Representant från Martin & Servera
10.55 Ursprungsinformation - överväganden, konsekvenser och kostnader för underleverantörer till anbudsläggare
Daniel Nyman, Atria
11.10 Värdet av en kontrollerad ursprungsmärkning
Maria Forshufvud, Svenskmärkning AB
11.25 Hur kan vi få informationen om grisens ursprung att följa med genom hela värdekedjan?
Ingemar Olsson, Sveriges grisföretagare
11.40 Sammanfattning av det digitala landskapet inför gruppdiskussionerna
12.00 Lunch
13.00 Gruppdiskussioner
Hur kan vi tillsammans bidra till att de måltider som serveras har ett känt ursprung?
15.00-16.00 Sammanställning av förslag utifrån gruppdiskussionerna
Vägen framåt för att omsätta digitala möjligheter till praktisk verklighet
Har du frågor eller synpunkter, kontakta:
Eva Sundberg, MATtanken
eva.sundberg@jordbruksverket.se, 073-232 55 70
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen i Västra Götaland
pernilla.fischerstrom@lansstyrelsen.se, 010-224 52 84
Monica Sihlén, Upphandlingsmyndigheten
monica.sihlen@uhmynd.se, 076-502 17 20
Senast uppdaterad 2018-06-26