Landsbygdsnätverket
I förgrunden syns en person som håller i förkultiverade plantor i ett tråg.

Foto: Erika Kvarnlöf.

Webbinarium: Olika sätt att köpa och sälja ekologiska trädgårdsgrödor till offentlig sektor

Att sälja frukt och grönsaker till offentliga kök kan vara en viktig säljkanal. Hur går offentlig livsmedelsupphandling till? Hur får man kontakt? Hur kan offentlig sektor bidra till att det blir fler odlare - och en ökad produktion?

Den 19 maj, kl 09.00-10.30 är MATtanken medarrangör till ett webbinarium som vänder sig till rådgivare, yrkesodlare, myndigheter och kommuner.

Program

Program, inklusive kort inledning samt avslutande frågestund

  • Eva Sundberg, samordnare för MATtanken och sakkunnig mat och måltider vid Jordbruksverket, berättar om den offentliga måltidsbranschen och offentlig upphandling.
  • Annica Axelsson, livsmedelsupphandlare i Malmö stad berättar om stadens senaste grönsaksupphandling.
  • Elisabeth Öberg, trädgårdsutvecklare på Länsstyrelsen i Norrbotten berättar om möjligheter att producera klimat- och miljösmart mat med Norrbotten som ett exempel.
  • Linnea Öjes, projektledare för "Mera mångfald med maten” i Hagfors kommun.
  • Maja Söderberg, Nybrukarna och Andelsjordbruk Sverige, berättar om offentliga andelar i andelsjordbruk.

Kontakt

Sara Furenhed, rådgivare, ekologisk trädgårdsproduktion, Jordbruksverket.
Tel: 036-15 85 15.
E-post: sara.furenhed@jordbruksverket.se.

Senast uppdaterad 2021-04-29

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster