Landsbygdsnätverket

Webbinarium: De offentliga kökens roll i samhällets krisberedskap

Hur bygger vi ett samhälle som är rustat för att klara kriser? Hur kan en kommun lösa livsmedelsförsörjningen för sina invånare? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 6 december kl. 13.30.

Välkommen att vara med på detta webbinarium där du får konkreta råd och tips om hur man förbereder sig för det som ingen hoppas ska hända men som vi trots det måste vara förberedda på. Ta del av hur två av landets kommuner förbereder sig för kris och hur de tänker sig att lösa livsmedelsförsörjningen för kommunens invånare.

Helena Nordlund är projektledare på Matlust och som har i uppdrag att ta fram en strategi kring livsmedelsförsörjning för Södertälje kommun. Helena har fördjupat sig i vad som egentligen är kommunens ansvar i ett krisläge och delar med sig av vad hon kommit fram till. Hon berättar även vilka frågeställningar och problemområden hon stött på i arbetet.

Gun Svensson är måltidsutvecklare i Eksjö kommun och kommer berätta om ambitionen att koppla ihop hållbara konsumtionsvanor och ett samhälle som är rustat för att klara kriser. Hon kommer även att prata om värdet av kontaktnät med samarbetspartners i normalläge för att kunna klara ett läge i kris och hur man konkret kan få till det.

Som vanligt finns det möjlighet att ställa frågor i slutet av webbinariet.

Datum och tid

Torsdag 6 december 13.30 - 14.45

Anmälan

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.

Teknisk information finns här

 

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post