Landsbygdsnätverket

Webbinarium: De offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning

Vad är antibiotikaresistens och vad kan de offentliga köken göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 15 november kl. 13.30.

Antibiotikaresistenta bakterier är ett växande problem som kan få förödande konsekvenser. Bara i EU beräknas minst 25 000 dödsfall per år bero på antibiotikaresistens, redan i dag. I detta webbinarium får du lära dig mer om vad antibiotikaresistens är och vad de offentliga köken kan göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning.

Föreläser gör Mia Egervärn, mikrobiolog på Livsmedelsverket och Helena Robling, hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten. De kommer bland annat att berätta om antibiotikaanvändning i livsmedelsproduktionen och livsmedel som spridningsväg för antibiotikaresistens, samt vilka hållbarhetskriterier som kan användas vid upphandling.

Som vanligt finns det möjlighet att ställa frågor i slutet av webbinariet.

Om föreläsarna

Mia Egervärn är mikrobiolog vid Risk- och nyttovärderingsavdelningen på Livsmedelsverket i Uppsala. Hon arbetar med frågor som rör olika livsmedelsburna mikroorganismer, bland annat antibiotikaresistenta bakterier.

Helena Robling är hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten i Solna. Hon arbetar med stöd till offentlig sektor inom hållbarhet och livsmedelsupphandling, framförallt hållbarhetskriterier för upphandling livsmedel och måltidstjänster. Även med branschdialoger för att stärka kompetensen brett inom upphandling av livsmedel och måltidstjänster.

Datum och tid

Torsdag 15 november 13.30 - 14.30

Anmälan

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.

Teknisk information finns här

 

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post