Landsbygdsnätverket
Traktor som sår, på en åker.

Kraftigt ökande priser på energi och drivmedel, insats- och råvaror, med mera, ger i sin tur höjda priser på livsmedel. Scandinav Bildbyrå/Thomas Adolfsén.

Studio MATtanken lyfter frågan om kostnadsökningar i livsmedelskedjan

En högaktuell fråga för offentliga måltider är de kraftigt höjda priserna på livsmedel som just nu aviseras. Hur ser situationen ut? Hur påverkas offentliga måltider?

– I Studio MATtanken den 29 april kommer vi att fördjupa oss i frågan om kostnadsökningar och ta del av olika perspektiv, berättar MATtankens Eva Sundberg.

Medverkar i studiosamtalet gör Christina Nordin, generaldirektör, Jordbruksverket; Michael Bengtsson, chef för offentliga affärer, Menigo Foodsevice AB; och Wiveca Andreasson, försäljningschef, Atria; Jeanette Elander, näringspolitisk expert, Lantbrukarnas riksförbund och Anna Cederberg, måltidschef, Lekebergs kommun.

Kom och var med! Ställ frågor och dela med dig av dina tankar och erfarenheter kring läget och hur situationen kan hanteras.

Studio MATtanken:

Välkommen till Studio MATtanken fredag 29 april, kl. 08.30-09.30. Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Här hittar du all information om Studio MATtanken, inklusive möteslänken.

Senast uppdaterad