Landsbygdsnätverket

Studiebesök vid anläggningen för vilthantering i Svenljunga

Flygbild över Naturbruksskolan, Svenljunga.

Att köpa kött via en vilthanteringsanläggning är för offentliga kök en garanti för att viltet har tagits om hand på rätt sätt, att alla prover är tagna samt att råvaran är besiktigad av veterinär. Följ med på ett studiebesök vid vilthanteringsanläggningen i Svenljunga – och läs en intervju med kocken som tillagar vilt så gott som varje vecka.

Här kan du läsa mer om studiebesöket vid vilthanteringsanläggningen.

På Naturbruksskolan i Svenljunga jobbar kocken Mikael Nyman. Han anser att det är inspirerande att arbeta med köttet som kommer från skog och mark i närområdet. Läs artikeln: ”Här gör vi gärna järpar och köttfärslimpor av vildsvinsfärs”.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster