Landsbygdsnätverket

Foto: Annika Vannerus, Scandinav bildbyrå.

Sillen gör "come back" i offentliga kök

Den 9 mars är det dags för ett webbinarium där vi låter sillen ta plats. Trots att sillen har stora näringsmässiga fördelar och att kilopriset är lågt så är sillen en underutnyttjad råvara för humankonsumtion. Faktum är att de flesta sillar idag istället blir djurfoder. Går detta att ändra på? Hur stor är potentialen för offentliga kök? Hur får man barn och ungdomar att våga smaka?

Webbinariet arrangeras i samarbete mellan MATtanken och Kost & Närings fokusgrupp hållbarhet. Medverkar i webbinariet gör forskare, fiskexperter och kockar på förskola och skola.

Tisdag den 9 mars kl. 13.30-14.45.

Webbinariet är digitalt och det kommer att spelas in.

>> Här kan du se det inspelade webbinariet.

Innehåll

  • Sillfiske i Sverige idag
  • Marknadstillgång på sillprodukter för storkök
  • Sillens näringsprofil
  • Hållbarhetsaspekter kopplat till sillfisket
  • Framtidens sillprodukter
  • Praktiska exempel från kök

Medverkande

  • Ingrid Undeland, professor i Livsmedelskunskap, Chalmers.
  • Ilona Miglavs, Utbildningsansvarig Bröderna Hanssons Fisk.
  • Daniél Kallonas, kökschef, Skapaskolan i Huddinge.
  • Åsa Söderberg, kock, Oxelgrenshagens förskola i Södertälje.
  • Från MATtanken medverkar Veronica Andrén och Eva Sundberg och från Kost & Närings fokusgrupp hållbarhet medverkar Jenny Sultan.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster