Landsbygdsnätverket

Se webbinariet om krisberedskap i efterhand

Hur bygger vi ett samhälle som är rustat för att klara kriser? Hur kan en kommun lösa livsmedelsförsörjningen för sina invånare? Det var några av frågorna som togs upp i MATtankens femte webbinarium. Det spelades in och du kan nu se det i efterhand.

I detta webbinarium fick vi konkreta råd och tips om hur man förbereder sig för det som ingen hoppas ska hända men som vi trots det måste vara förberedda på.

Du kan se hela webbinariet här!

Föreläsare


Helena Nordlund
är projektledare på Matlust och som har i uppdrag att ta fram en strategi kring livsmedelsförsörjning för Södertälje kommun. Helena har fördjupat sig i vad som egentligen är kommunens ansvar i ett krisläge och delar med sig av vad hon kommit fram till. Hon berättar även vilka frågeställningar och problemområden hon stött på i arbetet.

Gun Svensson är måltidsutvecklare i Eksjö kommun och kommer berätta om ambitionen att koppla ihop hållbara konsumtionsvanor och ett samhälle som är rustat för att klara kriser. Hon kommer även att prata om värdet av kontaktnät med samarbetspartners i normalläge för att kunna klara ett läge i kris och hur man konkret kan få till det.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post