Nutritionisten Anna-Karin Quetel och Richard Tellström docent i matkultur och mattrender, mest känd från tv-programmet Historieätarna, gästar årets första avsnitt av podden Landet. Foto: Ida Lindhagen
Måltidsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel samtalar om orsaker bakom den ökande efterfrågan kring specialkoster och var gränsen går för vad de offentliga köken kan och ska tillhandahålla.
Medverkande:
Richard Tellström, författare, föreläsare och docent i ämnet matkultur och mattrender
Anna-Karin Quetel, projektledare Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg på Livsmedelsverket
Mat är ett kommunikationsmedel för värderingar. Vi äter inte nutrition. Vi äter inte energi. Vi äter det vi ställer upp på.
- Richard Tellström
Som jag ser det måste vi begränsa antalet specialkoster. Det kan inte fortsätta stiga som det gör nu. Vi måste dra en gräns.
- Anna-Karin Quetel
Fler poddavsnitt
Alla MATtankens poddavsnitt finns samlade här
Alla avsnitt från podden Landet hittar du här eller där du brukar hämta poddar.
Publicerades
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post