En av de första artiklarna som MATtanken publicerade handlade om Boxholms kommun. Det vi ville lyfta fram var att måltidsorganisationen har ett helhjärtat stöd från politikerna att arbeta enligt konceptet "Food for life" för att höja kvalitén på måltiderna och ta tillvara dem för lärande kring hållbara och hälsosamma matvanor.
Maten vi äter har stor påverkan på vår hälsa, vår miljö och vårt klimat. I Södertälje kommun har politikerna beslutat att den mat som serveras ska bidra till en hållbar livsmedelsförsörjning.
Landsbygdsnätverkets tematiska grupp för fiske och vattenbruk har uppdaterat skriften Fisk och fiske - vad är det som gäller? Skriften är tänkt att vara ett kunskapsstöd till restaurangchefer, kostchefer och offentliga upphandlare av mat.
Livsmedelsupphandling i praktiken. Hur gör andra och kan vi lära av varandra? MATtanken tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm bjuder den 29 januari 2021 in till en andra regional upphandlingsdag, för personer som är involverade i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region.
MATtanken skapar nu en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning om varifrån receptet kommer.