Landsbygdsnätverket

Seminarium på MAT i Växjö, branschdag

I samband med MAT i Växjös branschdag den 14 september medverkar MATtanken som värd för seminariet Mer vildsvinskött i offentliga kök - möjligheter och utmaningar.

Mer information om tid och plats kommer inom kort.

Innehåll: Just nu pågår flera projekt i Sverige med syfte att främja mer vildsvinskött i offentliga kök. Kanske fick du rentav en smakbit av vildsvinskött i samband med dagens lunch och är nu sugen på att få veta mer? På seminariet talar vi om satsningarna som är på gång, om utbildning för jägare, hur man får tag på råvara, vilthanteringsanläggningar och krav i samband med upphandling för ett säkert vildsvinskött. Vi diskuterar också hur mycket, och vad, som kan serveras på offentliga tallrikar i framtiden? Vad finns det för hinder och vad finns det för möjligheter på vägen framåt? Vad anser kockarna och vad anser matgästerna?

Moderator: Eva Sundberg, projektledare MATtanken och sakkunnig kring mat och måltider på Jordbruksverket.

Deltar i samtalet gör:

  • Anna Lundstedt, samordnare MATtanken och tidigare kostchef.
  • Jens Vikingsson, projektledare Refarm Linné, tidigare måltidschef och idag konsult med inriktning offentlig mat och hållbarhet.
  • Christina Enudd Nordström, projektledare Vreta Kluster och temaledare livsmedelsstrategi.
  • Thomas Ekberg, yrkesjägare som bland annat driver en vilthanteringsanläggning.

Läs mer om MATtankens arbete med att främja mer vildsvinskött i offentliga kök.

Inom kort kommer länk till mer information om MAT i Växjö.

Senast uppdaterad 2021-05-12

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster