Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Webbinarium: De offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning


    Vad är antibiotikaresistens och vad kan de offentliga köken göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 15 november kl. 13.30.
  • Med Agenda 2030 som vägledare i skolköket


    I Vaxholms stad är målsättning att skapa en hållbar framtid för barnen. Därför jobbar man med konkreta hållbarhetsmål inom måltidsverksamheten.
  • Se webbinariet om skolluncher på lektionstid i efterhand


    Den 11 oktober arrangerade MATtanken ett webbinarium om hur skolmåltider på lektionstid fungerar och på vilket sätt de kan integreras i den pedagogiska verksamheten. Webbinariet spelades in och kan ses här.
  • Koll på matens ursprung - hur svårt kan det vara?!


    Det finns ett stort intresse hos alla aktörer i livsmedelskedjan att skapa förutsättningar för de offentliga köken att få bättre koll på var maten kommer ifrån. Det blev tydligt under den branschdialog som MATtanken arrangerade tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland den 9 oktober i Göteborg.
  • Måltidsnyckeln väcker barnens nyfikenhet på mat


    Barnens matresa börjar på förskolan med kreativt utforskande som skapar matglädje. Genom projektet Måltidsnyckeln tar förskolorna i Västerhaninge ett helhetsgrepp kring maten.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster