Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Västra Götalands län

Detta händer i Västra Götalands län under Offentliga måltidens dag den 21 oktober 2021.

Bollebygds kommun


Gästerna sätter menyn

Våra matgäster får vara med och sätta lunchmenyn på Offentliga måltidens dag. Då dagen infaller i vår hållbara vecka ska menyn vara klimatsmart. Vi kommer att på detta sätt få olika menyer utifrån önskemålen. Kockarna kommer dessutom att bjuda på något extra till dessert.

Plats: Förskola, skola, äldreomsorg.

Kontakt: Therese Lindh, tel. 073-464 71 07.
Läs mer om måltider i Bollebygds kommun på hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Måltidsverksamheten finns på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: @matgladje_bollebygd


Göteborgs kommun


Firande på Tuvegranens förskola

På den Offentliga måltidens dag kommer vi att låta barnen önska mat genomn en demokratisk röstning. Vi kommer att duka fint och dekorera förskolan. En salladsbuffé med roliga grönsaksfat serveras. Det bjuds också härlig musik vid måltiden!

Tid: Lunch.
Plats: Tuvegranens förskola.

Kontakt: Susanna Bosson, tel. 073-346 50 35.
Läs mer om förskolan Tuvegranen på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Följ oss på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Herrljunga kommun


Vildsvinsgryta & grynkorv

Vi kommer servera en gryta till lunch på vildsvinskött från en leverantör här i Herrljunga till alla förskolor och skolor i kommunen. Till äldreomsorgen ska vi servera grynkorv och uppmärksamma att det är grynkorvens dag.

Tid: Lunch.
Plats: Förskolor, skolor och äldreomsorg.

Kontaktperson: Sanna Karlsson.

Följ Herrljungas kök på Instagram:
@altorpkoketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, @horsbyrestauranglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, @nyhagakoketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Lerums kommun


Måltidsgästen i fokus

Torpskolans elever har fått påverka menyn. Restaurang Torpskolan kommer servera en färgsprakande tacobuffé och chokladmousse a la’ Torp till dessert.
Alla gäster hälsas välkomna till restaurangen med färgsprakande ballonger.

Kontakt: Åsa Pettersson, tel. 0302522287

@maltidlerum på Instagramlänk till annan webbplats

 

Munkedals kommun


Härproducerat och färgsprakande

Vi uppmärksammar Offentliga måltidens dag på alla våra förskolor, skolor och äldreboenden genom att servera en meny baserad på härproducerade råvaror.

Menyn för dagen är: Hemlagade färsbiffar med kokt potatis och gräddsås, serveras med ugnsbakad vitkål, rårörda lingon och en färgsprakande salladsbuffé. Desserten blir en ljummen äppelkaka med vaniljsås. Vi pyntar matsalarna och uppmuntrar avdelningarna att duka lite extra fint dagen till ära.

Plats: Förskolor, skolor, äldreboenden.

Kontaktperson: Gunilla Martinsson, tel. 0524-181 19.

Munkedals kommuns hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster heter måltidsorganisationens konto: @malet_ar_maltiden.


Stenungsunds kommun


Klimatsmarta rätter för alla

Kommunens förskolekök bjuder sina matgäster på piffiga biffar av svenskodlade baljväxter. Som tillbehör serveras säsongens rotfrukter. Vi bjuder in det svenskodlade på vår meny för att uppmärksamma klimatsmarta alternativa rätter för alla.

Kontakt: Karin Hermansson, tel. 0303-732593

@karinochmaten på Instagramlänk till annan webbplats
@asaomillaskok på Instagramlänk till annan webbplats


Tidaholms kommun


Höstmeny och grynkorvens dag

Tidaholms kommun kommer att uppmärksamma dagen i alla måltidsenhetens verksamheter. Det kommer att serveras en höstmeny med fokus på svenska, säsongsbetonade råvaror. Måltidsmiljön kommer att vara lite extra inbjudande med enkla medel som till exempel dukar på serveringsvagnar, ballonger, servetter. I vissa verksamheter kommer även grynkorv att serveras då denna dag sammanfaller med grynkorvens dag.

Arrangör: Måltidsenheten, Tidaholms kommun.

Kontakt: Annelie Nohlberg.


Uddevalla kommun


Kockar som rockar

Måltidsservice kommer denna dag att servera maträtter med vildsvin till alla gäster från förskola till äldreomsorg. Ett spännande arbete pågår just nu med att ta fram nya, inspirerande maträtter och recept som passar varje målgrupp. Här arbetar kockar tillsammans i grupper med fria händer och stor kreativitet,

Kontakt: Karin Nilsson, tel. 0522-697 088.


Vänersborgs kommun


Elevernas önskedag

I Vänersborgs kommun har eleverna på skolorna fått rösta fram den favoriträtt som vi ska servera denna dag. Favoriträtten som vann röstningen var Chicken nuggets med pommes frites och currydressing. Maträtten kommer att serveras i alla våra skolor samt en del förskolor i kommunen. Förskolor som har eget tillagningskök kommer servera det som är barnens favorit rätt på den egna enheten.

Tid: Lunch.
Plats: skolor och förskolor.

Kontakt: Minna-Liisa Ydeskog.
Vänerborgs hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Följ måltidsservice, Vänerborgs kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, på Instagram

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster