Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Dalarnas län

Detta händer i Dalarnas län under Offentliga måltidens dag den 21 oktober 2021.


Borlänge kommun


Måltidens dag – en utmaning

Under måltidensdag serveras det tre rätters lunch på alla särskilda boenden. Menyn den dagen är utifrån önskemål från matgästerna eller tips från kostombud på enheten.

I år genomför vi också en tävling: Måltidens dag – en utmaning, på våra särskilda boenden. Utmaningen är att visa upp: hur firas Måltidens dag 21 oktober 2021 på våra olika boenden i Borlänge kommun. Bidragen ska presenteras med bild och text. Det finns fem kriterier vid bedömningen: kreativitet, aktivitet, årstidsanpassad, boendes delaktivitet och mat och måltid. Juryn består av omsorgsnämndens ordförande, verksamhetschef och metodstöd för särskilt boende. Självklart utlovas priser!

Plats: Sociala sektorn, särskilda boenden, Borlänge kommun.

Kontakt: Mari Hedlundlänk till annan webbplats, metodstöd Mat och måltider, tel. 0243-759 30.

 

Rättviks kommun

 

Temavecka: egenproducerade och närproducerade råvaror

Under vecka 42 har kostenheten i Rättviks kommun valt att ha en temavecka och då servera rätter som är baserade på vårt återtagskött och potatis, som kommer från gymnasiets KRAV-certifierade skoljordbruk, samt lokala och närproducerade rotfrukter och grönsaker, från såsom Massarbäcks i Rättvik och Wåhlstedts i Dala-Floda. Menyerna mellan de kommunala köken skiljer sig åt, och det bjuds även på efterrätt som går i höstens tecken såsom äpple, blåbär eller lingon någon av dagarna.

Vi uppmärksammar även den Offentliga Måltidens dag samma vecka, torsdagen den 21 oktober, på olika sätt runtom i kommunens kök.

Kontakt: Lena Frid-Linder, tel. 0248-706 02.


Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster