Landsbygdsnätverket
Foto på nyfångad fisk i låda.

Lär dig mer om blå proteiner

Är du nyfiken på sjömat? Skolmatsakademin i Västra Götaland hade våren 2020 en nätverksträff där det bjöds kunskaper om allt från havet som grönsaksland till sillen som superfisk, nya fiskarter samt hur det går att nyttja nya delar av fisken på kreativa sätt. Det hölls också en workshop om hur det går att öka andelen blå proteiner på framtidens hållbara tallrik.

Kristina Bergman, Sjömatsexpert på RISE, var en av föredragshållarna. Hon berättade om hälsa och hållbarhet i det blå proteinskiftet.

Ta del av det inspelade föredraget Hållbarhet och hälsa inom sjömatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med Kristina Bergman (filmen finns på Youtube).

Mer information

Läs mer om träffen och ta del av allt material från nätverksträffen genom att besöka Skolmatsakademins webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2020-08-18

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster