Landsbygdsnätverket

Se webbinariet om antibiotikaresistens i efterhand

Vad är antibiotikaresistens och vad kan de offentliga köken göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning? Det var några av frågorna som togs upp i detta webbinarium. Hela webbinariet spelades in och kan nu ses i efterhand.

Antibiotikaresistenta bakterier är ett växande problem som kan få förödande konsekvenser. Bara i EU beräknas minst 30 000 dödsfall per år bero på antibiotikaresistens, redan i dag. I detta webbinarium får du lära dig mer om vad antibiotikaresistens är och vad de offentliga köken kan göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning.

Föreläser gör Mia Egervärn, mikrobiolog på Livsmedelsverket och Helena Robling, hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten. De berättar bland annat om antibiotikaanvändning i livsmedelsproduktionen och livsmedel som spridningsväg för antibiotikaresistens, samt vilka hållbarhetskriterier som kan användas vid upphandling.

Publicerades 2018-11-19

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster