Landsbygdsnätverket

Nyhetsarkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Klimatvänliga recept för offentlig måltid
    En sammanställning av receptsamlingar, kokböcker och andra tips på hur man kan skapa mer hållbara offentliga måltider.
  • FoodBoost - ett årshjul för att få snurr på god, snygg, nyttig och lärorik mat
    För att inspirera och bredda kunskapen kring mat använder Klippans kommun FoodBoost-hjulet - ett koncept för att knyta samman maten som serveras med pedagogiken.
  • Webbinarium: Matsvinnsmyter och matglädje!
    Hur kan man minska matsvinnet utan att det går ut över matglädjen? I vårt nästa webbinarium ger vi tips och inspiration till att minska matsvinnet i offentliga kök. Webbinariet äger rum måndagen den 18 mars kl. 13.30.

  • På god väg mot mindre anonym mat i de offentliga köken
    Projektet MATtanken och branschföreningen Kost & Näring har tagit ett initiativ för att tillsammans med aktörer i den offentliga måltidsbranschen nå en gemensam definition av svenskt ursprung av livsmedel. Under ett möte i Stockholm den 5 mars diskuterades ett förslag till definition med representanter för 24 olika företag, organisationer och myndigheter som på något sätt är involverade i kedjan.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster