Landsbygdsnätverket

Nyhetsarkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

 • Alain Grenard och Patrik Ohlsson Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök
  Efter värmerekord och torka är det mer aktuellt än någonsin att kommunerna bör göra allt de kan för att köpa in lokalproducerad mat till offentliga kök. I podden Landet hör du kostchefen i Karlstad, Alain Grenard och LRF-ordföranden Patrik Ohlsson berätta hur de gjort i Värmland för att lyckas. Ett projekt där de värmländska kommunerna samverkar och som skapar positiva effekter på flera sätt.
 • MATtanken deltar vid MAT2018 i Växjö den 6-7 september
  Passa på att träffa oss under evenemanget MAT2018. Fredagen den 7 september arrangerar vi ett seminarium tillsammans med Upphandlingsmyndigheten. Vi deltar även i en anslutande konferensdag på torsdagen.
 • Webbinarium: Lokal mat och offentlig upphandling
  Hur blir livsmedelsstrategin verklighet på tallriken i det offentliga köket? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 30 augusti 13.30 - 14.45.
 • Jordgubbar Så upphandlar Tingsryds kommun frukt och grönt från lokala odlare
  Tingsryds kommun har genomfört en upphandling av frukt och grönt i säsong vilket har lett till att de exempelvis kan servera närodlade jordgubbar.
 • Conny Bjurman, livsmedelscontroller Skövde kommun Hur mycket svenskt är det möjligt att få på den offentliga tallriken?
  I debatten kring offentliga måltider efterfrågas ofta mer mat med svenskt ursprung. Hur mycket av det som köps in kan i praktiken komma från Sverige med nuvarande måltidsvanor?
 • Tåkerns trädgård Att odla sina egna grönsaker ger matglada och medvetna barn
  Som en del i konceptet "Food for life" får eleverna i årskurs två i Vadstena och Ödeshögs kommuner odla egna grönsaker i samarbete med en lokal grönsaksodling.
 • Intressanta webbinarier i höst - anmäl dig nu!
  Under hösten kommer MATtanken att arrangera webbinarier om olika aktuella ämnen. Anmäl dig redan nu så riskerar du inte att missa dessa tillfällen till att få mer kunskap och inspiration!
 • Rapsfält Vad är egentligen hållbart
  Den komplexa frågan vad som är hållbart inom olika delar av livsmedelskedjan var temat på en heldag som Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen anordnade den 30 maj i Göteborg.
 • Besök på Rosenhaga förskola Varifrån kommer maten? Med märkning kan vi få koll
  Den 5 juni besökte MATtanken Skövde kommuns måltidsorganisation tillsammans med representanter för Sverigemärkning AB, Svensk Fågel och LRF. Syftet var att få en inblick i vardagen i de offentliga köken och belysa den viktiga frågan om ursprungsmärkning.
 • Sädesfält Hållbar produktion och konsumtion av mat
  Att vi vill ha hållbara måltider är en självklarhet för många, men hur vi definierar hållbarhet är inte alltid lika självklart. Kunskapen om hållbar mat är ofta ganska smal och inriktad på specifika frågor. Jordbruksverkets rapport om hållbar mat vill visa på bredden i ämnet.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster