Landsbygdsnätverket
MATtanken

Vad är MATtanken?

MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider.

Syftet med MATtanken

Syftet med projektet är att

  • Främja ökad kvalitet på offentliga måltider och att de resurser som satsas på dessa tillvaratas på bästa sätt.
  • Offentliga måltider ska bidra till en hållbar utveckling.
  • Ge ökad kompetens, engagemang och effektivitet hos aktörer i kedjan från producent till konsument.
  • Bredda och förstärka nätverkande och samarbeten inom matproduktion och måltidsfrågor.

Aktiviteter

För att uppnå målen med projektet kommer bland annat nedanstående aktiviteter att utföras.
Se kalendern för aktuella aktiviteter

Erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling

  • Medverka i kartläggning kring offentliga måltidsverksamheter
  • Arrangera webbinarier
  • Arrangera egna och medverka på andras evenemang

Sprida inspirerande exempel

  • Publicera artiklar på webbplatsen
  • Spela in poddavsnitt

Nätverkande

  • Identifiera framgångsrika lokala/regionala nav och verksamheter
  • Kommunicera i sociala medier

Om projektet

Projektet finansieras via landsbygdsprogrammet samt av LRF och Sveriges konsumenter. Projektet startade i november 2017 och avslutas 31 december 2020. Styrgruppen består av representanter från Livsmedelsverket, LRF, Sveriges konsumenter och Landsbygdsnätverkets kansli.

Läs mer om hur projektet är organiserat

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster