Landsbygdsnätverket

Webbinarier

Under projektets gång erbjuder vi en serie webbinarier. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande webbinarier


Torsdag 11 oktober 13.30-14.45
Skollunch på lektionstid - ett sätt att utnyttja skolmåltidernas fulla potential?

Hur fungerar skolmåltider på lektionstid och på vilket sätt kan de integreras i den pedagogiska verksamheten? Välkommen att delta i ett inspirerande webbinarium om framtiden för skollunchen. Föreläser gör Ann-Christin Pinola, rektor och pionjär inom arbetet med schemalagda skolmåltider. Efteråt förs ett samtal med Bella Adielsson, lärare på Ellen Keyskolan i Göteborg, som har erfarenhet av att arbeta med skolluncher på lektionstid.

Anmäl diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Torsdag 15 november 13.30-14.45

De offentliga kökens ansvar för minskad antibiotikaanvändning
Anmäl diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Torsdag 6 december 13.30-14.45

De offentliga kökens roll i samhällets krisberedskap
Anmäl diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inspelade webbinarier

Hur blir livsmedelsstrategin verklighet på tallriken i det offentliga köket? I detta webbinarium ger Eva Edin och Monica Sihlén från Upphandlingsmyndigheten oss en inblick i utmaningar och möjligheter för att uppnå detta i praktiken, utan att tumma på upphandlingslagstiftning-ens grundläggande principer om öppenhet, likabehandling och icke diskriminering. Efteråt förs ett samtal med Pernilla Fischerström från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

I detta webbinarium presenterar Anna-Karin Quetel, projektledare på Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum, Livsmedelsverkets nya råd för måltider inom äldreomsorgen. Efteråt förs ett samtal om, och i så fall på vilket sätt, dessa nya råd kan visa vägen framåt.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Länk till webbinariet skickas till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster